joi, 5 aprilie 2012

Site pentru mobil

In 2011 la nivel mondial s-au vandut peste 464 milioane de smartphone-uri. Topul celor mai vandute smartphone-uri in intreaga lume in 2011 este urmatorul: 1. Apple. 2. Samsung, iar la mare distanta Nokia.
Daca este sa ne luam dupa previziunile analistilor din domeniu, topul smartphone-urilor la nivel mondial se va modifica foarte mult astfel Samsung va prelua conducerea acestui clasament, Apple va trece pe locul doi, iar pe trei va urca HTC. Smartphone-urile Nokia, in ciuda noilor sisteme de operare Windows Mobile 7.5, vor cadea pe patru.

In 2012 topul sistemelor de operare va fi condus de sitemul Android, sistem apartinand celor de la Google, cu o cota de piata de aproape 60%, iOS de la Apple va ramane in jurul valorii de 18% (nivelul actual); pe locurile urmatoare la mare distanta BlackBerry OS cu 7%,Windows Mobile si Symbian OS fiecare cu cate 6%.

In prezent in Romania sunt peste 2,5 milioane de smartphone-uri, iar piata de la noi o sa pastreze trendul ascendent din in anul 2012 cu aproximativ peste 1 milion de unitati vandute fata de 600.000 de unitati in 2011.

 Avand aceste date la dispozitie majoritatea brandurilor si site-urilor mari din Romania au inceput sau au deja creata o versiune de site pentru mobil, printre cele mai cunoscute si vizitate site-uri pentru mobil din Romania amintim: m.gsp.ro, m.sport.ro, m.hotnews.ro, realitatea.mobi, m.libertatea.ro.


Ce este mai exact un site pentru mobil?

Un site pentru mobil este o versiune a site-ului web care este optimizata pentru browserele telefoanelor mobile si al carui design este compatibil cu rezolutia acestora. In unele cazuri o versiune de site pentru telefoanele mobile poate include si reducerea continutului astfel incat sa fie prezentate doar ideile esentiale.

Agentia noastra de web design Plum Media si-a realizat deja o versiune de site pentru mobil optimizata pentru toate sistemele de operare mobile Android, iOS, Windows Mobile, Symbian, BlackBerry OS.

Daca doriti sa realizati o versiune de site pentru mobil fie ca este vorba de site-uri de prezentare, magazine online, blog-uri sau alte tipuri de site-uri agentia noastra va sta la dispozitie, pretul pentru o versiune de site pentru mobil incepe de la 100 euro+TVA iar pentru o oferta exacta va rugam sa accesati pagina cere o cotatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu