marți, 12 iulie 2016

Ce se intampla cand folosesti telefonul mobil noaptea

Dependenta de telefonul mobil este tot mai des intalnita. Suntem atat de dependenti de telefoanele noastre inteligente incat am ajuns sa le folosim chiar si noaptea. Stim ca nu este bine sa folosim telefonul mobil in mod excesiv in general pentru ca dauneaza, dar stiati ca dauneaza cu mult mai mult pe timpul noptii?
Esti una dintre persoanele care folosesc telefonul mobil inclusiv noaptea? Ar fi bine sa te opresti pentru ca nu este deloc bine pentru corpul tau. 
Ultimele studii facute au aratat ca nu este deloc indicat sa vorbesti nopatea la telefon si asta pentru ca in coprul tau au loc transformari deloc imbucuratoare. S-a descoperit ca daca utilizezi telefonul pe timpul noptii somnul tau este grav afectat, datorita luminii mare pe care o emana ecranul. Se pare ca aceasta lumina scade nivelul de melatonina din corp iar acest lucru duce la insomnii. 
Melatonina declanseaza starea de somnolenta iar pentru a avea un somn bun, nivelul din corp trebuie sa fie optim. Atunci cand nivelul acestui hormon scade, intervin probleme cu somnul si chiar complicatii, spre exemplu, depresia, diabetul si chiar si bolile de inima.


 Unii specialisti spun ca nivelul scazut de melatonina pot duce si la lipsa de ferilitate in special la femei, si pot aparea chiar si boli mai grave precum cancerul la san. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu