marți, 10 mai 2016

Curse cu patul

Cel mai distractiv sport de care nu multa lume a auzit se numeste "curse cu patul". Exista insa persoane care chiar practica acest sport. Ceva cum nu se poate mai amuzant si mai distractiv. Astfel de curse s-au inventat in Knaresborough, o localitate din Marea Britanie. Prima oara a avut loc in anul 1965 si acolo astfel de curse sunt foarte populare. Participantii pot sa se inscrie in cursa care are o lungime de 3 km numai in echipe de cate 6+1. Jocul se practica in felul urmator: cei 6 participanti se ocupa de impingerea unui pat in care sta cel de-al saptelea participant.
Ca la orice alt joc au aparut competitii, in fiecare an jocul crescand atat ca numar de participanti cat si in tarile care are loc.
Anul acesta in Anglia au participat peste 30 de echipaje, insa echipele au fost de cate 6 persoane: 5 persoane impingeau patul, si una era carmaci. Timpul pe care l-a scos prima echipa a fost de 13 minute si 59 de secunde. Cursa a avut loc in localitatea Yorkshire, iar astfel de curse s-au mai tinut si in Australia, Statele Unite ale Americii si Noua Zeelanda, iar regulile au fost ca si in Anglia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu