vineri, 10 iunie 2016

Ce se intampla cu tine cand dormi

Probabil ca te-ai intrebat de multe ori ce se intampla cu corpul tau atunci cand dormi. Este bine de stiut ca se intampla cateva schimbari in timp ce dormi.
Temperatura corpului tau scade foarte mult. Ziua esti foarte activ si pierzi foarte multe calorii. Atunci cand dormi nu mai arzi calorii iar scaderea temperaturii corpului stopeaza consumul acestora si pastreaza rezerve in organism, somnul fiind un mecanism de supravietuire. Poti asemana acest proces cu cel al hibernarii. 
In timp ce dormi se elimina si toxinele acumulate pe timpul zilei. Acest proces nu functioneaza insa foarte bine daca persoana respectiva nu se odihneste cat trebuie. De aceea, oamenii care nu dorm cat trebuie sunt foarte irascibili. 
Stiai ca in timp ce dormi uiti unele informatii foarte importante? O mare parte din informatiile acumulate in ziua respectiva le uiti. Studii recente au demonstrat ca in timpul somnului dispar foarte multe informatii utile. 
Chiar daca dormi, creierul este foarte activ. Persoanele care viseaza au un creier mai activ decat pe timpul zilei si necesita o cantitate mare de oxigen. 
In timpul somnului de asemenea toate celulele corpului se repara. Din acest motiv, atunci cand nu dormi suficient, acestea se degradeaza si au un impact mare asupra corpului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu